signatura_PNC2022.jpg
25/03/2024

'Cantut a les escoles: cacem i cantem cançons', un dels finalistes del Premi Baldiri Arts i Llengua

Els premis Baldiri Reixac, Els Baldiris, han escollit el projecte Càntut a les escoles: cacem i cantem cançons com un dels finalistes del Premi Baldiri Arts i Llengua de la Fundació Carulla, una categoria que té l'objectiu d'impulsar nous projectes liderats per escoles o mestres que fomentin, mitjançant les arts i la cultura, l'ús del català tant en els processos d'aprenentatge com en els espais de convivència. Un reconeixement compartit amb els centres educatius Aldric, La Salle i Puig d'Arques de Cassà de la Selva, que actualment estan treballant aquesta iniciativa a les seves aules. L'organització d'Els Baldiris publicarà el veredicte final amb el llistat de guardonats el dijous 9 de maig. 

Cantut a les escoles: cacem i cantem cançons és una proposta avalada pel Consell escolar municipal que cerca la implicació dels alumnes dels cursos superiors de diverses escoles i instituts del municipi, per tal que realitzin gravacions casolanes de les cançons tradicionals de les seves famílies i, d'aquesta manera, puguin conèixer i recopilar el repertori de tradició oral de totes les cultures presents a Cassà de la Selva. 

L'Aldric, Puig d’Arques i La Salle de Cassà de la Selva han inclòs el projecte Càntut a les escoles: cacem i cantem cançons en el programa Apadrinem el nostre patrimoni, una iniciativa d’innovació pedagògica impulsada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 
'Cantut a les escoles: cacem i cantem cançons', un dels finalistes del Premi Baldiri Arts i Llengua