signatura_PNC2022.jpg
06/10/2023

Avui comença l'Hostal Càntut a la Fira, a Manresa

Avui comença l’Hostal Càntut a la Fira, en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa. Del 6 al 8 d’octubre, la capital del Bages acollirà tres dinars per cantar, amb les actuacions de Clàudia García-Albea i Clara Colom, Alidé Sans i Os do Fondo da Barra, a més de la dinamització de membres del grup Germà Negre i de l’organització del Càntut. Els àpats tindran lloc al Bar Els Carlins i les entrades estan exhaurides.

Després d’una reeixida primera edició amb Quedem en Paus, Carles Belda, Betzuca i Julivert, torna l’Hostal Càntut a la Fira, una proposta amb l’objectiu de recuperar i reinterpretar la vella pràctica de cantar en comunitat en hostals i tavernes, i seguir explorant i mantenint viu el llegat del repertori de cançons de transmissió oral de casa nostra. Tres dinars per cantar, de la mà d’artistes vinculats a la música de tradició oral que, fugint del seu format habitual de concert, oferiran actuacions en format acústic i combinaran peces populars i tradicionals amb el seu propi repertori. A més dels artistes, els dinars per cantar comptaran amb la dinamització de membres del grup de folk banyolí Germà Negre i de l’organització del Càntut.

Les encarregades d’inaugurar l’Hostal Càntut a la Fira avui seran Clàudia García-Albea i Clara Colom, artistes dedicades al folk, membre i exmembre de la banda Roba Estesa. La següent proposta anirà a càrrec de l’artista i activista aranesa Alidé Sans (dissabte 7 d’octubre a les 2 del migdia). Tancaran l’Hostal Càntut a la Fira el grup de música tradicional gallega Os do Fondo da Barra (diumenge 8 d’octubre a les 2 del migdia).

Avui comença l'Hostal Càntut a la Fira, a Manresa