signatura_PNC2022.jpg
18/11/2019

El Festival Càntut tanca amb èxit la quarta edició

El Festival Càntut. Cançons de tradició oral ha tancat amb èxit la seva quarta edició, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Cassà de la Selva, assolint els objectius amb els quals va néixer: fer viure el repertori de tradició oral i trobar espais i moments per cantar en comunitat. Durant tres dies s’ha pogut participar en una vintena de propostes, entre concerts, espectacles de música i dansa, exposicions, presentacions literàries i cantades al carrer, entre d’altres.

El Festival Càntut han estat tres dies intensos amb una gran participació del públic, que s’ha convertit en el principal protagonista de l’esdeveniment. Persones de totes les edats han seguit i participat les propostes programades, convertint el festival en una trobada intergeneracional per compartir cançons i continuar la cadena de transmissió oral del nostre patrimoni immaterial.

Consolidat ja com una cita anual a Cassà de la Selva, el Càntut ha programat propostes molt diverses, tant a nivell de format (des de presentacions de llibres a concerts, passant per cantades al carrer, espectacles de música i dansa, projecció d’un documental, exposicions, fins a cantades al bar...), com a nivell d’entendre la música i la seva forma de portar-la a l’actualitat, amb estils tan diferents com l’electrònica, el folk, la rumba o les veus a cappella, entre d’altres. Gran part de la programació, que s’ha dut a terme en una desena d’espais de la població, ha estat especialment ideada per al festival. Tot i que el 75% de les activitats han estat gratuïtes, algunes requerien entrada o tenien l’aforament limitat. D’aquestes, sis han exhaurit totes les localitats (Dinar de cantadors, les dues sessions de Biblionadons, Paula Grande i Anna Ferrer, Tarta Relena, i el concert que finalment es va suspendre de Maria del Mar Bonet).

El Festival Càntut tanca amb èxit la quarta edició