signatura_PNC2022.jpg

Nous cursos de Santi Serratosa & Càntut

Written by

Després de diverses formacions arreu del territori català durant l'any 2019, el percussionista Santi Serratosa, creador del Mètode SSM, oferirà dos nous cursos de percussió corporal amb cançons de tradició oral a partir del repertori del cançoner del Càntut.

El primer curs tindrà lloc el pròxim 21 d'agost a Les Preses (La Garrotxa), dins del Campus Ésdansa'T organitzat per Ésdansa, el festival de la dansa d’arrel tradicional que enguany celebra la seva 38a edició del 20 al 23 d’agost de 2020. Per a més informació i inscripcions, consulteu aquest enllaç

El segon curs tindrà una durada de 12 h i es realitzàra els dies 19 i 20 de desembre a l'Espai Marfà de Girona. Organitzat per Harmony Games, l’horari del curs serà de 10 h a 14 h i de 15:30 h a 19:30 h el dissabte 19; i de 10 h a 14 h el diumenge 20 de desembre, i tindrà un cost de 95€. Trobareu tota la informació sobre el curs i les inscripcions en aquest enllaç.

En ambdues formacions, els participants realitzaran una sèrie d'exercicis i dinàmiques de percussió corporal basades en el patrimoni musical del Càntut, cançoner que recull el repertori de cançons populars i tradicionals de les comarques gironines, i que es pot trobar a www.cantut.cat. Les classes realitzades per Santi Serratosa tindran com a base el Mètode SSM, on es treballarà la improvisació, la creativitat i el llenguatge rítmic expressat amb el propi cos; l’expressió i moviment corporal; les propietats del ritme i el llenguatge musical a través de la percussió corporal; la coordinació i percepció corporal; la capacitat de concentració i atenció mitjançant percussió corporal; i les cançons des de l’òptica de la percussió, entre d’altres.