Cantarelles

Cantarelles

Les entrades per a la nova sessió de Germà Negre del dimecres 8 de juliol i per Roba Estesa del divendres 17 de juliol a l'Hostal Càntut s'han exhaurit. Amb aquestes ja són cinc les propostes que han esgotat totes les localitats. Pel que fa al Sopar de cantadors i cantadores del dijous 16 de juliol, queden poques entrades. L’Hostal Càntut es durà a terme del 8 al 17 de juliol de 2020 a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. Un sopar per cantar, amb artistes que no oferiran el seu format habitual de concert, sinó peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic. Les entrades (25 €) es poden adquirir aquí.

Després d'exhaurir en 24 hores les dues sessions programades de Germà Negre a l'Hostal Càntut, s'obre una nova sessió per al dimecres 8 de juliol a les 20:30 h. La banda de folk banyolina és una de les protagonistes dels sopar-concerts que el projecte Càntut ha engegat per aquest juliol al Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. Pel que fa a la resta de propostes, també estan esgotades les localitats per a Carles Belda i Joan Garriga, i es venen a molt bon ritme les de Roba Estesa i Sopar de cantadors i cantadores. Les entrades ja són a la venda i es poden adquirir aquí.

Les entrades per al sopar-concert de Germà Negre del dijous 9 de juliol i per Carles Belda i Joan Garriga del dimecres 15 de juliol a l'Hostal Càntut s'han exhaurit. Amb aquestes ja són tres propostes que esgoten totes les localitats. Pel que fa al Sopar de cantadors i cantadores del dijous 16 de juliol, i Roba Estesa del divendres 17 de juliol, s’estan venent a molt bon ritme. L’Hostal Càntut es durà a terme del 9 al 17 de juliol de 2020 a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. Un sopar per cantar, amb artistes que no oferiran el seu format habitual de concert, sinó peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic. Les entrades (25 €) es poden adquirir aquí.

Les entrades per al sopar-concert de Germà Negre del divendres 10 de juliol a l'Hostal Càntut s'han exhaurit. Pel que fa a la resta de propostes, les localitats s'estan venent a molt bon ritme (Germà Negre dijous 9 de juliol, Carles Belda i Joan Garriga el dimecres 15 de juliol, Sopar de cantadors i cantadores el dijous 16 de juliol, i Roba Estesa el divendres 17 de juliol). L’Hostal Càntut es durà a terme del 9 al 17 de juliol de 2020 a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. Un sopar per cantar, amb artistes que no oferiran el seu format habitual de concert, sinó peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic. Les entrades (25 €) es poden adquirir aquí.

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral presenta una nova producció pròpia: l’Hostal Càntut. Uns sopars per cantar, amb artistes que oferiran cançons populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic (no oferiran el seu format habitual de concert). La banda de folk banyolina Germà Negre serà una de les protagonistes d’aquests sopars-concerts. En concret, el dijous 9 i el divendres 10 de juliol. El dimecres 15 de juliol hi participaran dos músics de llargues i reconegudes trajectòries: Carles Belda (Pomada, Belda i el Conjunt Badabadoc...) i Joan Garriga (Dusminguet, La Troba Kung-Fú...), que s’armaran amb les acordions diatòniques per tocar junts cançons populars. El dijous 16 de juliol serà el torn del sopar de cantadors i cantadores, una sessió participativa amb nombrosos convidats. Finalment, per tancar la primera edició, el divendres 17 de juliol l’Hostal Càntut comptarà amb la participació d’algunes membres del grup tarragoní de folk Roba Estesa.

Les entrades per a l’esdeveniment, que tindrà lloc del 9 al 17 de juliol a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri es posaran a la venda aquest dilluns 22 de juny a les 16 h aquí (25€).

Consulta'n tota la informació

COMPRA LES TEVES ENTRADES | Recomanat a partir de 6 anys

Antigament, cantar formava part de la vida diària de la majoria de gent. Es cantava treballant el camp, a les festes durant l'any, a la vora del foc, netejant i fent endreça de casa, bressolant els més petits... el cant era habitual i de tothom. Els hostals i les tavernes havien estat uns espais exclusius per cantar: al voltant del vi o d'un bon àpat, grups d'homes entonaven cançons satíriques, polítiques, obscenes i provocatives amb l'objectiu de divertir-se o d'ofegar les penes en companyia. Els temps han canviat. A poc a poc, hem anat arraconant el fet de cantar del nostre dia a dia i totes aquelles cançons que l'acompanyaven, i ens hem tornat, sense adonar-nos-en, consumidors passius de música, només escoltant els qui es dediquen a cantar. Des del projecte Càntut volem reinterpretar aquella vella pràctica, recollint el millor del passat i actualitzant-lo al segle XXI.


La primera edició de l’Hostal Càntut es durà a terme del 8 al 17 de juliol de 2020 a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. Un sopar per cantar, amb artistes que no oferiran el seu format habitual de concert, sinó peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic. En aquesta primera edició hi participaran Germà Negre, Carles Belda i Joan Garriga, membres de Roba Estesa i un Sopar de cantadors i cantadores. 

Menú Hostal Càntut 2020: pa amb tomata i embotits artesans de Can Selvatà, amanida de l'hort, botifarra amb mongetes, coca de crema de Cal Flequer, vi de la bóta, cafè i ratafia Russet. Nota: En cas de patir alguna intolerància o al·lèrgia alimentària, o seguir una dieta vegetariana, poseu-vos en contacte amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. com a màxim 48 h abans de l’inici de l’esdeveniment.

 

El Càntut presenta nou vídeo, que explica la filosofia del projecte. Albert Massip, coresponsable del Càntut, explica les diferents parts del projecte: el cançoner, que recopila les cançons de tradició oral transmeses de generació en generació; el festival Càntut, que es du a terme anualment a Cassà de la Selva i la creació de diverses produccions pròpies que enllacen la tradició amb l'actualitat. El vídeo resumeix els valors i els objectius del projecte, i explica l'evolució del Càntut des dels seus inicis. Es pot veure en aquest enllaç.

El percussionista Santi Serratosa, creador del Mètode SSM, oferirà un nou curs de percussió corporal amb cançons de tradició oral a partir del repertori del cançoner del Càntut, els pròxims 18 i 19 d’abril a Girona.

El curs, de 12 h de durada, tindrà lloc a l’Espai Marfà de Girona, i tindrà un cost de 95 €. L’horari serà de 10 h a 14 h i de 15:30 h a 19:30 h el dissabte 18; i de 10 h a 14 h el diumenge 19 d’abril.

Els participants realitzaran una sèrie d’exercicis i dinàmiques de percussió corporal basades en el patrimoni musical del Càntut, cançoner que recull el repertori de cançons populars i tradicionals de les comarques gironines, que es pot trobar a www.cantut.cat.

El curs es durà a terme mitjançant el Mètode SSM, on es treballarà la improvisació, la creativitat i el llenguatge rítmic expressat amb el propi cos; l’expressió i moviment corporal; les propietats del ritme i el llenguatge musical a través de la percussió corporal; la coordinació i percepció corporal; la capacitat de concentració i atenció mitjançant percussió corporal; i les cançons des de l’òptica de la percussió, entre d’altres.

Per a més informació i inscripcions, consulteu aquí.

Des del Càntut es vol mantenir viu el patrimoni musical de tradició oral del país. Per això, el projecte es basa en la recollida de les cançons transmeses de generació en generació a l’arxiu audiovisual, en la posada en marxa de produccions pròpies que enllacin la tradició amb l'actualitat, i es mostra, tot plegat, en el festival anual a Cassà de la Selva. Una ocasió per compartir i fer viure aquest repertori. Les Veus del Càntut és un nou vídeo que mostra, precisament, alguns dels moments viscuts en la passada edició del festival. Es pot visualitzar aquí.

Vega és un espectacle que recorre els diferents àmbits de la música popular i explora el rol de les dones en els últims dos segles a través de les lletres de les cançons del repertori tradicional de les comarques gironines. L’espectacle, que s’inspira en aquest nom femení originari de les Illes Balears que fa refèrencia a compartir la vida amb els amics i divertir-se, uneix dues veus de gran personalitat per acostar el folklore català a l’escena musical d’avui dia. Acompanyades per Paula Vegas als teclats i els sintetitzadors, Vic Moliner al baix i Juan Rodríguez a la bateria i percussió, es tracta d’una proposta únic que enllaça tradició i modernitat, i experimenta amb les cançons dels avis per convertir-les en peces ballables i actuals.

Pàgina 1 de 10