signatura_PNC2022.jpg

Aquest divendres comença la quarta edició del festival

Written by

El Festival Càntut. Cançons de tradició oral viurà aquest pròxim cap de setmana la seva quarta edició a Cassà de la Selva. Del 15 al 17 de novembre es podran veure una vintena de propostes entre concerts, tallers, exposicions i presentacions literàries, entre d’altres.

La inauguració de l’exposició Joan Amades, la memòria d’un poble obrirà la quarta edició del festival el divendres 15 de novembre (19:30 h, Can Trinxeria, gratuït), un recorregut a la trajectòria del folklorista, llibreter i museògraf, figura cabdal per la cultural popular del nostre país. La mostra es podrà veure fins al divendres 22 de novembre, i la inauguració comptarà amb la visita guiada de Gustau Molas, president de l’Associació Cultural Joan Amades.

Per finalitzar la primera nit, es durà a terme el primer dels dos Càntut al bar programats, amb Pirates de la sal + Randellaires (23 h, Bar Centre Recreatiu, gratuït), una proposta especialment ideada per a l’ocasió. Pirates de la sal és una formació de les Terres de l’Ebre, el Maestrat i la Cerdanya dedicada a la cançó marinera i de taverna, i que compta amb el cantant Arturo Gaya (membre de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries) i l’acordionista Cati Plana entre d’altres. Randellaires s’inspira en el Cançoner del Ripollèsper presentar un repertori de cançons i balls centenaris.