signatura_PNC2022.jpg

Santi Serratosa presenta el llibre didàctic 'Càntut'

Written by

El percussionista Santi Serratosa presenta el llibre didàctic Càntut: Les cançons de tradició oral a través de la percussió corporal, un recull de set coreografies ideades especialment per a les escoles. Es tracta d’un manual pràctic i didàctic editat per Harmony Games que, a través de la percussió corporal, redescobreix set cançons de tradició oral recollides en el cançoner del Càntut i es converteix en una eina escolar única, pensada per als professors i mestres que vulguin introduir la cançó tradicional i popular catalana a les seves aules d’una manera divertida i innovadora.

Aquesta publicació sorgeix a partir de la tercera producció pròpia del projecte Càntut: el taller Santi Serratosa & Càntut, un curs de percussió coroporal coorganitzat amb l’AEMCAT i basat en el Mètode SSM, el qual va néixer el 2018 amb l’objectiu de crear una sèrie de materials didàctics partint del treball corporal i les cançons populars aplegades al cançoner www.cantut.cat. Un any després, amb set edicions impartides arreu de Catalunya, Santi Serratosa recull l’experiència d’aquests tallers i publica el llibre Càntut, un manual pràctic destinat a mestres i professors de música que busca reinventar la forma de presentar la música de tradició oral a les escoles, en aquest cas a través de la percussió i l’exploració de les possibilitats corporals. Picar de mans, colpejar el terra amb els peus, fer espetegar els dits… Les coreografies del llibre de Serratosa inclouen tot un seguit d’exemples pràctics i patrons rítmics creats especialment per a les aules que, partint del llegat dels avis i àvies que cantaven i feien música, busquen recuperar i mantenir viu el patrimoni musical català més popular i tradicional.

El llibre Càntut es presentarà oficialment el pròxim dijous 26 de setembre a la Universitat de Vic, així com a la Fira Mediterrània de Manresa (11 d’octubre) i al mateix Festival Càntut de Cassà de la Selva (16 de novembre). Amb un tiratge de 750 exemplars, aquesta primera edició compta amb 94 pàgines de continguts pràctics i diversos materials didàctics, i té un cost de 35€. Es pot adquirir en les presentacions i a la botiga online d’Harmony Games: www.harmony-games.com.