signatura_PNC2022.jpg

El Càntut, de Belda & Sanjosex, a Hong Kong

Written by

Després de 49 concerts presentant arreu dels Països Catalans les cançons del disc Càntut (Bankrobber, 2016) i un concert de comiat que va tenir lloc el gener del 2018 a l’Auditori de Barcelona, el quartet format per Carles Sanjosé (Sanjosex), Carles Belda, Coloma Bertran i Jordi Casadesús, es tornen a unir per dur a terme un concert molt especial que tindrà lloc al Hong Kong Arts Festival, el 2 i 3 de març de 2019 a les 16:30 h al Shouson Theatre (HK Arts Centre). Es tracta d’un festival que compta amb un cap de setmana dedicat a les músiques del món i, enguany, a la música popular catalana, que connecta amb les sonoritats mediterrànies i que també comptarà amb les actuacions de Marco Mezquida, Criatures i Sílvia Pérez Cruz. El festival, que es va crear l’any 1973, és un gran esdeveniment anual dedicat a les arts, amb l’objectiu d’enriquir la vida cultural de la ciutat presentant artistes locals i internacionals.

El projecte musical de Belda & Sanjosex es va iniciar l’any 2016 amb l’objectiu de revisitar cançons que pervivien tan sols en la tradició oral, a partir del cançoner online del Càntut (www.cantut.cat). Els quatre membres de la banda tenien una missió clara: portar les cançons a una nova dimensió, amb un peu a la tradició i un altre a l’avantguarda. I així ho van fer, amb noves sonoritats per a cançons tan destacades com El general Bum-Bum, El Pomeró o La Dida. La gira del disc, que es va iniciar l’octubre de 2016 a Manresa, els va portar per ciutats com Barcelona, Girona, Brussel·les, Perpinyà i Castelló de la Plana, entre moltes altres.

Des de la seva publicació, el Càntut ha rebut distincions com el Premi Enderrock al Millor Disc Català de Folk segons la crítica o el Premi Teresa Rebull de la Fira Mediterrània de Manresa. Així mateix, ha figurat al top 20 de la World Music Charts Europe (WMCE) del mes d’abril de 2017, la llista europea de world music que escullen periodistes especialitzats d’arreu del continent.