signatura_PNC2022.jpg

Nova producció: Santi Serratosa & Càntut

Written by

El projecte Càntut, cançons de tradició oral, presenta una nova producció pròpia, coorganitzada amb l’AEMCAT (Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya): un curs de percussió corporal amb repertori del Càntut a càrrec de Santi Serratosa, que es durà a terme durant la tardor a Cassà de la Selva. Aquesta és la tercera producció pròpia del projecte, després del disc Càntut, de Belda & Sanjosex, i de l’exposició Peret Blanc de Beget, que segueix itinerant.

Percussió corporal amb cançons de tradició oral. Aquesta és la base del curs que oferirà aquesta tardor a Cassà de la Selva Santi Serratosa, bateria de Gossos i Astrio, entre d’altres, i creador del Mètode SSM. Aquesta proposta neix amb la intenció de crear una sèrie de material didàctic partint de cançons populars i tradicionals aplegades al cançoner www.cantut.cat, i del treball de la percussió corporal. Entre els objectius del curs s’hi troben conèixer el repertori de cançó popular i tradicional recollit a les comarques gironines; treballar la cançó des de l’òptica de la percussió, l’expressió, el moviment i la posada en escena; fer ús de les propietats del ritme i el llenguatge musical a través de la percussió corporal; desenvolupar el reconeixement, coordinació i percepció corporal; desenvolupar la creativitat, expressió corporal i sentit estètic a partir de seqüències, coreografies i jocs musicals, i entendre el ritme com a recurs pedagògic i treballar la capacitat de concentració i atenció mitjançant la percussió corporal, entre d’altres.

El curs, que té una durada total de 20 hores, tindrà lloc els dissabtes 27 d’octubre, 3, 10 i 17 de novembre de 9 h a 14 h a la Sala Galà de Cassà de la Selva (Girona) i finalitzarà amb una mostra del treball realitzat en el festival, que tindrà lloc del 16 al 18 de novembre. Té un cost de 30 € per als socis de l’AEMCAT (60 € els no socis), i per formalitzar la matrícula cal inscriure’s en el següent enllaç: https://bit.ly/2L8sojh. El curs està reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i les places són limitades.